Je staat niet alleen

Door jouw verhaal over straatintimidatie te delen help je mee bewustwording te creëren en kun je anderen misschien helpen. Dat straatintimidatie je overkomt is niet jouw schuld. Jij hebt het recht om je overal vrij en veilig te voelen. Of dit nu buiten op straat, in het OV, tijdens het uitgaan, op het werk of thuis is. Jij mag er zijn. Dankjewel voor het delen van jouw verhaal.

Ik wil mijn verhaal delen

  • Het invullen van je naam is niet verplicht
  • Het invullen van je woonplaats is niet verplicht, maar kan wel inzicht geven op welke plekken straatintimidatie voorkomt
  •  

* Je blijft altijd anoniem. Wij gebruiken je verhaal enkel om meer bewustwording te creëren rondom straatintimidatie. Dit doen wij bijvoorbeeld door je verhaal te delen op onze website, mee te nemen in toekomstige campagnes en het te delen op onze social mediakanalen, zoals Instagram en Facebook.

Let er op dat jouw verhaal geen racistische, seksistische, homofobe of discriminerende uitingen bevat. In onze gemeenschap is er geen plek voor haat. Hier steunen wij elkaar. Anderen zullen jouw verhaal lezen. Let daarom op je toon en hou het respectvol. Verhalen die niet aan deze voorwaarden voldoen zullen wij niet plaatsen.

Anoniem | Londen

Ik lag op een middag alleen in een park en was nog aan het wachten op vriendinnen. Er kwam een man naar mij toe lopen en kwam naast me zitten.…

Hilde | Groningen

seksuele intimidatie op straat, dit is wat er is gebeurt: Ik zag je al doelloos rondjes fietsen over de kruising, alsof je aan het wachten was op iemand die je…

Rie | Lent

Het wordt nog altijd – en het lijkt wel steeds meer – legitiem gevonden om zomaar een seksueel getinte opmerking te maken of een klap op je billen te geven……

Samie | Eindhoven

In mijn studietijd woonde ik in Eindhoven centrum. Elke dag deed ik mijn boodschappen bij de Albert Heijn bij mij in de buurt en bijna elke dag stond daar ook…

Nina | Amersfoort

Twee keer ben ik lastig gevallen in de trein. De eerste keer kwam een man eerst vragen hoe de Wi-Fi in de trein werkte en vervolgens zat hij aan mijn…

Anouschka | Rotterdam

Ik heb niet maar één verhaal. Ik ben nagefloten, gefilmd terwijl ik op de fiets zat (gewoon lange broek lange mouwen) droeg, hoer genoemd, achtervolgd. Van de week keek een…

Kirsten | Breda

Na een avond stappen, waarin ik al meerdere keren op mijn kont was geslagen in de kroeg, liep ik samen met een vriendin naar huis. De fiets van mijn vriendin…

Lieke | Tilburg

Ik ervaar zo vaak dat mannen me aanstaren. Ze doen het ongegeneerd en dringen hun blik erg op. Ik kijk expres een andere kant op of recht vooruit, maar het…

Anoniem | Hoofddorp

Meerdere malen last gehad van straatintimidatie. De vervelendste keer was opweg naar huis van de tennis. Er kwam een scooter langzaam naast mij rijden. De bijrijder deed mijn rokje omhoog.…

Lotte | Haarlem

Vaak tijdens het uitgaan word ik lastiggevallen door mannen/jongens die denken dat het oké is om aan mij te zitten. Maar ook heb ik er last van buiten op straat.…

Anoniem

Veel meiden uit mijn vriendengroep hebben hier ervaring mee.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Steun ons

Stichting Stop Straatintimidatie is 100% een vrijwilligersorganisatie. Wij doen alles naast onze vaste banen en zijn afhankelijk van donaties. Door giften kunnen wij effectief campagne voeren en lobbyen.