Deel jouw verhaal

Deel je ervaring met je omgeving, online en eventueel met de politie/handhavers of je eigen gemeente. Hoe meer we straatintimidatie onder de aandacht brengen, hoe meer mensen voelen dat ze er niet alleen voor staan, dat ze dergelijk gedrag niet hoeven te accepteren en dat ze gesteund worden door anderen.

De straat moet een veilige plaats zijn voor iedereen. Zonder dat je op een indringende seksuele manier benadert wordt door middel van opmerkingen, gebaren, geluiden of aanrakingen. Door onze petitie te ondertekenen geef je een signaal af dat straatintimidatie niet in onze samenleving past en dat we het niet moeten normaliseren.
Zeg NEE tegen straatintimidatie!

Er ligt eindelijk een concreet wetsvoorstel waarmee straatintimidatie in heel Nederland strafbaar wordt gesteld. In het wetsvoorstel staat dat iedereen die in het openbaar een ander indringend seksueel benadert door middel opmerkingen, gebaren, geluid of aanrakingen op een manier die kan worden beschouwd als “vreesaanjagend, vernederend, kwetsend of onterend”, een geldboete of hechtenis kan krijgen van ten hoogste drie maanden.

Als Stichting Stop Straatintimidatie zijn wij hoopvol en gelukkig met dit wetsvoorstel. Een landelijke strafbaarstelling gaat het probleem van straatintimidatie niet zelfstandig oplossen, maar is wel een ontzettend belangrijk onderdeel van een bredere aanpak. 

 

We hebben jouw hulp nodig voor de allerlaatste meters. De Tweede Kamer gaat nog stemmen over het wetsvoorstel. Het lijkt erop dat alle politieke partijen ondertussen doorhebben dat straatintimidatie een probleem is dat een overgrote meerderheid van alle vrouwen – en ook anderen – raakt en dat het hoog tijd is voor een oplossing, maar niets is zeker. Namens iedereen die zich geraakt voelt door het probleem van straatintimidatie gaan wij een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Met deze petitie geven wij een stem aan iedereen die óók vindt dat het al heel lang hoog tijd is dat onze wetgever een duidelijk signaal geeft – straatintimidatie is altijd en overal onacceptabel.

Heb jij straatintimidatie meegemaakt? Of ken je iemand die het heeft meegemaakt? Teken de petitie! Samen zorgen we voor een veiligere samenleving.

339

mensen gingen je al voor. Laat je stem horen!

Deel jouw verhaal
Dit geeft inzicht op welke plekken straatintimidatie voorkomt
Kies wat het beste bij jou past

Je kunt er ook voor kiezen om je verhaal direct te publiceren op onze website.

Burgerinitiatief

Via een burgerinitiatief kunnen Nederlanders een onderwerp met wetsvoorstel op de agenda van de Tweede Kamer plaatsen. Hiervoor zijn 40.000 handtekeningen nodig. De Commissie voor de Verzoekschriften en de Burgerinitiatieven controleert de ingekomen handtekeningen via een steekproef. Wanneer je tekent is er dus een kleine kans dat je een brief van de Tweede Kamer krijgt met het verzoek om een kopie van je paspoort of ander identiteitsbewijs op te sturen, om te controleren of jouw handtekening legitiem is. Dit is ook de reden dat jouw adres verplicht is.

Onze brief aan de Tweede Kamer
Juridische bijlage

Wat doen wij met jouw verhaal?

Persoonlijke verhalen over straatintimidatie kunnen wij gebruiken om onze gesprekken met politici en gemeenten kracht bij te zetten. Ook kunnen wij mogelijk jouw ervaring met straatintimidatie delen om zo meer bewustwording te creëren. Dit doen wij door middel van campagnes en op social media, zoals Instagram en Facebook. Jouw verhaal blijft altijd anoniem. 

Gevraagde informatie

De vakken voor je geslacht en een woonplaats zijn optioneel. Je hoeft dit niet in te vullen. Wij zijn nieuwsgierig naar hoe jij jezelf identificeert en wat dat voor het onderwerp straatintimidatie betekent.

Steun ons met een donatie

Stichting Stop Straatintimidatie is een vrijwilligersorganisatie. Wij doen alles naast onze vaste banen en zijn afhankelijk van donaties. Door giften kunnen wij effectief campagne voeren en lobbyen.

Je kunt ook direct een donatie overmaken naar ons rekeningnummer:
NL18 SNSB 0706 1990 22 op naam van Stop Straatintimidatie.

BedragBlijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

MEER INFORMATIE