In de media

In de media

Parool en radio 1
Hoe gaan we homohaat tegen? Afgelopen 4 augustus besprak Jessica dit en meer op radio 1 bij WNL Op Zaterdag. De discussie ging over wat de Gay Pride nou precies deed voor de positie van homo’s en lesbiennes. Beluister hier het volledige fragment.
Zaterdag 25 augustus kwam stichting Stop Straatintimidatie tevens aan het woord in een groot artikel in Het Parool, over de vooralsnog gebrekkige uitvoering van de boete op straatintimidatie in Amsterdam.

RTV Utrecht
Ook werden wij vermeld in een artikel op de website van RTV Utrecht. Deze werd geschreven naar aanleiding van Twitter berichten over een Utrechtse jongen die veel meisjes tot last is. Wat kunnen slachtoffers doen tegen deze opdringerige manier van optreden? RTV Utrecht gaf een aantal tips:

  • Als eerste adviseren zij contact op te nemen met Slachtofferhulp Nederland. Zij kunnen dan gaan uitzoeken of er een aangifte gedaan kan worden. Ook kan er via de website contact worden gelegd tussen lotgenoten van straatintimidatie.
  • Daarnaast halen zij de Rotterdamse StopApp aan. Wie in een vervelende situatie zit kan via de app een melding maken. Zo kan het probleem beter in kaart worden gebracht.
  • Als laatste wijzen zij op het belang van je uitspreken als omstander. Dit geeft een signaal naar de pleger dat het gedrag niet normaal is. Ook kan het, afhankelijk van je persoonlijkheid en de situatie, helpen om je uit te spreken als slachtoffer. Het praten met lotgenoten en het delen van ervaringen kan een stap in de goede richting zijn.

Brandpunt+
Aanstaande donderdag is onze voorzitter Pleun te zien in een documentaire over straatintimidatie. De documentaire focust op de gemeentelijke aanpak van straatintimidatie en laat zien hoe onze stichting strijdt voor een proactief beleid. Je ziet het 6 september 2018 om 21.00 uur op NPO2.

Leave a Reply