Keulen

Keulen

Nee, een goede start van 2016 hadden meer dan 500 vrouwen in Keulen zeker niet. Afgelopen nieuwjaarsviering werden zij rondom het treinstation door zo’n 1000 mannen beroofd, aangerand en verkracht. Een slachtoffer vertelt: “Ik voelde een vinger in elke lichaamsopening”. Onder de daders blijken zich ook (voormalige) vluchtelingen te bevinden. Daarop barstte een internationale discussie los waarin partijen elkaar betichtten van vreemdelingenhaat enerzijds, en vrouwenhaat anderzijds.

Het voorval in Keulen gaat verder dan straatintimidatie. Maar aanranding ligt in het verlengde ervan. Een onbekende man die een vrouw agressief om sex vraagt, is juist zo intimiderend omdat die vrouw weet dat de situatie kan escaleren in een fysieke aanval. Dit is waarom wij ons al anderhalf jaar inspannen voor wetgeving tegen straatintimidatie. Seksueel intimiderend en gewelddadig gedrag moet in de kiem gesmoord worden. Verbale aanranding (straatintimidatie) is een eerste stap naar fysieke aanranding. Liefst worden die jongens natuurlijk georrigeerd door opvoeding. Maar waar opvoeding faalt, is wetgeving nodig. Tegen autochtone én allochtone plegers.

Hierover schreef Gaya een artikel dat op 12 januari in Dagblad Trouw verscheen: “Wat doet het ertoe waar die mannen vandaan komen? Elke man heeft zich gewoon te gedragen.” Ook de Volkskrant besteedde aandacht aan ons initiatief.

Leave a Reply