339

mensen gingen je al voor. Laat je stem horen!

Spreek je uit!
Teken de petitie.

Ik ben Nova, 16 jaar en kom uit Rotterdam. Dit jaar doe ik mee aan de verkiezingen van Miss World Nederland. Ik heb besloten mij hard te maken tegen straatintimidatie, omdat dit in mijn ogen een groot probleem is. Bijna alle meisjes en vrouwen in Nederland hebben weleens te maken gehad met straatintimidatie. Het probleem wordt vaak niet serieus genomen, omdat men vindt dat het erbij hoort. Laat staan als een slachtoffer aangifte doet tegen straatintimidatie. Er wordt over het algemeen vrij gemakzuchtig gedaan als vrouwen of meisjes hun verhaal doen of naar een oplossing zoeken tegen straatintimidatie.

Ook is het een misvatting dat intimidatie over een compliment zou gaan. Opmerkingen als “Hey hoertje, hoeveel kost je om met mij mee te gaan” of “Waar gaan die lekkere benen naartoe?” zijn geen complimenten!

Om deze redenen wil ik mij inzetten tegen straatintimidatie. Ik wil het probleem onder de aandacht brengen en samen naar oplossingen kijken met politici en burgemeesters.

In samenwerking met stichting Stop Straatintimidatie ben ik deze petitie gestart. Ik zal deze petitie aanbieden namens iedereen die op welke manier dan ook last heeft van (seksuele) straatintimidatie en dit probleem bespreekbaar wil maken en oplossen!

Vind jij ook dat iedereen veilig over straat moeten kunnen gaan? Teken dan onze petitie!

Nova

Petitie
Kies wat het beste bij jou past

Wat doen wij met jouw opmerking?

Persoonlijke verhalen over straatintimidatie kunnen wij gebruiken om onze gesprekken met politici en gemeenten kracht bij te zetten. Ook kunnen wij mogelijk jouw ervaring met straatintimidatie delen om zo meer bewustwording te creëren. Dit doen wij door middel van campagnes en op social media, zoals Instagram en Facebook. Jouw verhaal blijft altijd anoniem. 

Gevraagde informatie

De vakken voor je geslacht en een woonplaats zijn optioneel. Je hoeft dit niet in te vullen. Wij zijn nieuwsgierig naar hoe jij jezelf identificeert en wat dat voor het onderwerp straatintimidatie betekent.

Steun ons met een donatie

Stichting Stop Straatintimidatie is een vrijwilligersorganisatie. Wij doen alles naast onze vaste banen en zijn afhankelijk van donaties. Door giften kunnen wij effectief campagne voeren en lobbyen.

Je kunt ook direct een donatie overmaken naar ons rekeningnummer:
NL18 SNSB 0706 1990 22 op naam van Stop Straatintimidatie.

BedragBlijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

MEER INFORMATIE