Stop Straatintimidatie spreekt zich uit tijdens Amsterdamse gemeenteraad

Stop Straatintimidatie spreekt zich uit tijdens Amsterdamse gemeenteraad

Op donderdag 1 februari was Stop Straatintimidatie aanwezig tijdens de bespreking van straatintimidatie in de Amsterdamse gemeenteraad. Bestuurslid Jessica (zie foto) en een vrijwilliger uit Amsterdam spraken zich beiden stellig uit tegen het uitstel van de boete, die aanvankelijk gepland was om in te gaan per 1 januari 2018.

Jessica noemde het argument van nul aanmeldingen een zwaktebod, en het gebrek aan daadkracht om straatintimidatie aan te pakken een gebrek aan leiderschap. Van Aartsen reageerde met de boodschap dat het hem heeft geraakt dat de indruk bestaat dat straatintimidatie niet zijn prioriteit heeft. Tevens gaf hij toe dat inderdaad niemand echt weet hoe het gesteld is met het aantal meldingen, omdat straatintimidatie niet te filteren is uit de algemene feitcode ‘overtredingen betreffende de openbare orde’.

Gemeenteraadslid Marianne Poot, ook verontwaardigd over het uitstel, stelde voor om dan ten minste in de drie grootste risico gebieden in Amsterdam te starten met intensieve voorlichting en training aan handhavers en bovendien zo veel mogelijk op te treden en te verbaliseren. Hier kon de heer van Aartsen zich wel in vinden. Ook benadrukte hij aan het einde van het debat dat hij in beginsel geen voorstander van uitstel.

Leave a Reply