Straatintimidatie in PvdA en CU programma

Straatintimidatie in PvdA en CU programma

Mocht straatintimidatie een belangrijk onderwerp voor je zijn (en als je dit leest is dat niet onwaarschijnlijk), dan is het wellicht goed om te weten dat CU en PvdA op dit moment de twee landelijke partijen zijn die straatintimidatie expliciet noemen in hun verkiezingsprogramma.

Het concept verkiezingsprogramma van de PvdA leest:

“Seksuele intimidatie willen we uitbannen. Wij willen nog meer inzet voor de vroege signalering ervan op scholen en verenigingen. Wij ontwikkelen programma’s waarmee kinderen leren dat  mannen en vrouwen gelijkwaardig zijn, en we gaan het strafrecht  toepassen bij straatintimidatie”.

Het CU concept verkiezingsprogramma stelt onder andere voor:

  • “Geen wachtlijsten voor opvangplekken voor slachtoffers van eergerelateerd

    geweld, eerwraak, en ernstige vormen van stalking.

  • (…..)

  • Bestrijding van kinderporno door specialistische teams van cyberrechercheurs die hun weg weten te vinden op het dark net.

  • Strafbaarstelling van straatintimidatie, zoals seksistische opmerkingen of gebaren.”

Wij werken graag samen met lokale partijen in het ontwikkelen van veelbelovende initiatieven tegen straatintimidatie, zoals we dat al doen met Amsterdam (CDA en VVD), Rotterdam (Leefbaar), en Den Haag (SGP en CU). Onze missie is echter altijd een boete op landelijk niveau geweest. Wij zijn dus erg blij met het leiderschap van de landelijke PvdA en CU!

Leave a Reply