Teken

Teken

Laat je stem horen. Teken! Zeg nee tegen straatintimidatie.

Teken

Let op: Ook je adres en geboortedatum zijn nodig om de ondertekening geldig te maken! Dat heeft de overheid zo bepaald.

Burgerinitiatief

Via een burgerinitiatief kunnen Nederlanders een onderwerp met wetsvoorstel op de agenda van de Tweede Kamer plaatsen. Hiervoor zijn 40.000 handtekeningen nodig. De Commissie voor de Verzoekschriften en de Burgerinitiatieven controleert de ingekomen handtekeningen via een steekproef. Wanneer je tekent is er dus een kleine kans dat je een brief van de Tweede Kamer krijgt met het verzoek om een kopie van je paspoort of ander identiteitsbewijs op te sturen, om te controleren of jouw handtekening legitiem is. Dit is ook de reden dat jouw adres verplicht is.

Gevraagde informatie

Alle verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje. Deze zijn vastgesteld door de overheid als voorwaarde voor het tekenen van een burgerinitiatief. Je geboortedatum wordt gevraagd omdat alleen handtekeningen van Nederlanders ouder dan 18 jaar tellen. Maar als je onder de 18 bent, hebben we ook graag dat je tekent! Dit kunnen we meegeven aan de Tweede Kamer om ons voorstel kracht bij te zetten.

De vakken voor je geslacht en een opmerking komen van ons. Je hoeft dit niet in te vullen. Jouw handtekening is dan nog steeds geldig. Wij zijn echter zelf nieuwsgierig naar de verhouding man/vrouw van de ondertekenaars. Ook een opmerking meesturen is niet noodzakelijk, maar persoonlijke verhalen van mensen over straatintimidatie kunnen we ook gebruiken om onze indiening bij de politiek kracht bij te zetten.