De straat moet een veilige plaats zijn voor iedereen. Zonder dat er naar je gesist of geroepen wordt. Door ons burgerinitiatief te ondertekenen geef je een signaal af dat straatintimidatie niet in onze samenleving past en dat we het niet moeten normaliseren. Zeg NEE tegen straatintimidatie!

Teken
Voornaam
Achternaam
dd-mm-jjjj

Let op: Ook je adres en geboortedatum zijn nodig om de ondertekening geldig te maken. Dat heeft de overheid zo bepaald.

Burgerinitiatief

Via een burgerinitiatief kunnen Nederlanders een onderwerp met wetsvoorstel op de agenda van de Tweede Kamer plaatsen. Hiervoor zijn 40.000 handtekeningen nodig. De Commissie voor de Verzoekschriften en de Burgerinitiatieven controleert de ingekomen handtekeningen via een steekproef. Wanneer je tekent is er dus een kleine kans dat je een brief van de Tweede Kamer krijgt met het verzoek om een kopie van je paspoort of ander identiteitsbewijs op te sturen, om te controleren of jouw handtekening legitiem is. Dit is ook de reden dat jouw adres verplicht is.

Onze brief aan de Tweede Kamer
Juridische bijlage

Gevraagde informatie

De vakken voor je geslacht en een opmerking komen van ons. Je hoeft dit niet in te vullen. Jouw handtekening is dan nog steeds geldig. Wij zijn echter zelf nieuwsgierig naar hoe onze ondertekenaars zichzelf identificeren.

Een opmerking meesturen is niet noodzakelijk, maar persoonlijke verhalen van mensen over straatintimidatie kunnen wij gebruiken om onze indiening bij de politiek kracht bij te zetten. Ook kunnen wij mogelijk jouw ervaring met straatintimidatie delen om zo meer bewustwording te creëren. Dit doen wij door middel van campagnes en op social media. Geen zorgen, jouw verhaal blijft altijd anoniem.

Steun ons

Stichting Stop Straatintimidatie is een vrijwilligersorganisatie. Wij doen alles naast onze vaste banen en zijn afhankelijk van donaties. Door giften kunnen wij effectief campagne voeren en lobbyen.

Je kunt doneren met PayPal of je kunt zelf een bedrag overmaken naar NL18 SNSB 0706 1990 22 ten name van Stichting Stop Straatintimidatie.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.