VACATURE – Project docufilm straatintimidatie gemeente Amsterdam

VACATURE – Project docufilm straatintimidatie gemeente Amsterdam

Ben jij een ervaren projectmanager en wil je met jouw werk graag wat betekenen voor de veiligheid op de straten van Amsterdam? Dan is deze vacature iets voor jou!

Voor een filmproject in samenwerking met o.a. de gemeente Amsterdam en het COC zoekt Stichting Stop Straatintimidatie een projectmanager. De projectmanager zal verantwoordelijk zijn voor het produceren van een korte documentaire over straatintimidatie in het Amsterdamse uitgaansleven. Het project wordt gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap via het programma ‘Veilige Steden’, dat erop gericht is het uitgaansleven in grote steden veiliger te maken voor vrouwen. Er is dus een vergoeding beschikbaar.

De projectmanager:
·      is woonachtig in (de buurt van) Amsterdam;
·      heeft grote affiniteit met het onderwerp straatintimidatie;
·      heeft ervaring met het produceren van korte films;
·      is in staat om het overzicht te bewaren;
·      is betrouwbaar, communiceert goed en houdt zich aan deadlines;
·      is deze zomer beschikbaar (duur en precieze data in overleg) voor het produceren van de film

De taken van de projectmanager zullen met name zijn:
·      het werven van cameraman/vrouw en interviewer (een relevant netwerk is dus een pre);
·      het opstellen van een draaiboek;
·      regisseren;
·      het bijhouden van de administratie en projectkosten;
·      zorgt voor montage van de video (dat wil zeggen dat je de montage zelf doet of leiding geeft aan een editor)

De taken worden uitgevoerd in samenwerking met Stichting Stop Straatintimidatie. Deze stichting werkt sinds 2014 aan een proactieve aanpak van straatintimidatie en pleit daarin voor onderzoek, voorlichting en strafbaarstelling. Zij is actief in onder andere Tilburg, Amsterdam en Rotterdam, waar — mede dankzij het werk van de stichting — straatintimidatie onlangs voor de eerste keer werd beboet.

Interesse? Stuur een (korte) motivatie, je cv en portfolio naar stop@straatintimidatie.nl. Eventuele vragen over de vacature kun je ook via dit e-mailadres stellen. Je kunt  voor vragen ook telefonisch contact opnemen via 0657379020 (Pleun van Onzenoort – voorzitter). Meer informatie over de stichting kun je vinden op www.straatintimidatie.nl.

Leave a Reply