Van Aartsen toont ware aard

Van Aartsen toont ware aard

In de laatste week voor de Kerst werd afgelopen jaar bekend gemaakt dat de boete op straatintimidatie in Amsterdam uitgesteld wordt met minstens 1 jaar. Het argument was dat er in het afgelopen jaar geen meldingen van straatintimidatie geregistreerd zijn en dat er meer ervaring met de APV-bepaling nodig is voordat handhavers ermee aan de slag kunnen.

Dit is een beschamend zwak argument dat de achterliggende seksistische prioriteiten maar weinig verhult. De reden dat er nieuw beleid was aangenomen, is dat er momenteel geen aparte categorie is om straatintimidatie te registreren. Dan wordt het natuurlijk moeilijk bijhouden. Wij weten met zekerheid dat vrouwen de politie gebeld hebben vanwege straatintimidatie, maar deze aangiftes worden dan in bestaande categorieën geregistreerd bij gebrek aan bestaan van de juiste. De politie en van Aarsten zijn niet dom; zij begrijpen ook wel dat een het aantal meldingen in een niet-bestaande categorie geen goede maat is. Het aantal meldingen wordt genoemd om de illusie te wekken bij oppervlakkige lezers dat het allemaal wel meevalt met het probleem.

Onderzoek toont aan dat 83% van de vrouwen tussen 15 en 34 jaar last heeft van straatintimidatie. Maar de politie en van Aartsen hebben daar geen boodschap aan, omdat straatintimidatie het niet overkomt en nooit zal overkomen. Zij geven liever prioriteit aan zaken die hen zelf aangaan. Dit is slecht leiderschap. Van Aartsen is niet gekozen als burgemeester van Amsterdam, en toont hiermee zijn ware aard; hij is duidelijk geen leider van alle Amsterdammers.

Leave a Reply