Anoniem | Groningen

In juli 2021 ging ik nadat ik boodschappen had gedaan even op een bankje voor de supermarkt zitten om een sigaret te roken. Er zaten 3 meiden die in gesprek waren met een oudere man. Toen zij uiteindelijk weg liepen begon hij tegen mij te praten, dit vond ik prima. We hadden het gewoon over alledaagse dingen en het gesprek verliep in eerste instantie prima. Hij kwam dichterbij mij zitten en dit vond ik niet echt prettig, maar ik durfde daar niks van te zeggen. Hij begon vragen te stellen, of ik een man als hem zou daten, waar ik woonde. Ik gaf aan dat ik naar huis wilde gaan. Ik vond dit zo onprettig. Nadat ik dit aangaf legde hij zijn hand op mijn bovenbeen, aan de binnenkant. Dit vond ik te ver gaan en ik stond op om weg te gaan. Terwijl ik op stond kreeg ik van hem een flinke tik op mijn billen met daarbij een kreun geluid en de woorden “wat ben je lekker”. 

Ik werd enorm overstuur en stapte af op een stel dat daar samen liep, zij hebben mij wat rust in gepraat. Mijn buurman is politieagent en bij hem heb ik mijn verhaal kunnen doen. Het plan om aangifte te doen kwam ter sprake, dit heb ik uit angst nooit gedaan.

Pas na 6 maanden durfde ik weer naar diezelfde supermarkt en elke keer als ik de man zag raakte ik in paniek, ik heb mij lang onveilig gevoeld in mijn eigen buurt.