Demi | Groningen

Mijn naam is Demi en ik ben 22 jaar. Ik woon in de mooiste stad die er is, Groningen ;). 
Momenteel heb ik een vriendin, we zijn hartstikke gelukkig samen, maar we worden dagelijks aangestaard of zelfs nageroepen op straat.
We lopen hand in hand wanneer een tweetal mannen ons tegemoet komt lopen, je ziet meteen hun gezichtsuitdrukking veranderen naar een smerige uitstraling en ik voel mijn eigen gezicht helemaal betrekken. Mijn lichaam wordt zwaar en eigenlijk durf ik alleen nog maar naar beneden te kijken. De ene dag gaat dit beter dan de ander, maar het is een verschrikkelijk gevoel. Dit is slechts één voorbeeld. En ik herhaal, dit gebeurt ELKE keer als we de deur uit gaan samen, bijna dagelijks. Elke keer denk je na over wat er die dag zal gebeuren en of er ook mensen zullen zijn die je gaan naroepen, wat overigens ook gebeurt!
Verder ben ik toevallig deze week ook lastiggevallen. Ik had plateau hakken aan, een wijde cargo broek en een lange jas. Ik liep door de stad en hoorde in mijn rechter oor: “Wow jullie/je zien er echt k****r geil uit”. Ik zat goed in mijn vel die dag, dus ik kreeg meteen adrenaline en sprak hem boos aan. Ik noemde nog ‘straatintimidatie’ en of hij wel mee gaat met de tijd. “Ja ik ga mee met de tijd” zei hij terug. Hij schrok meteen van het feit dat ik iets terug zei en dan ook nog op een pittige manier. Toen werd het al “Je ziet er gewoon leuk uit” en toen ik bleef zeggen dat hij gewoon normaal moest doen en met respect tegen vrouwen moet praten zei hij uiteindelijk “Oke sorry”.