Kim | Oldenzaal

Om het onder woorden te brengen en er niet te diep op in te gaan heb ik onderstaande gemaakt. Dit omschrijft wat er die avond is gebeurd. 

Wat…
Wat gaf jou die avond het recht om mij, een meisje dat op goed vertrouwen dat ze heel thuis zou komen… Mij van mijn vertrouwen in de mensheid te beroven.

Jij…
Jij, met een onbekend gezicht vond het nodig om mij, iemand die jou niet kent te achtervolgen, in te halen, op te wachten en met grof geweld van de fiets de duwen.

Ik…
Ik, die op de grond belandde, die zich niet bewust was van wat er gebeurde… Ik die aan mijn enkels werd mee getrokken naar jou busje, dat busje die je netjes naast de halte had geparkeerd.. Ik, Ik was mij op dat moment nog niet van bewust dat mijn leven vanaf dat moment zou veranderen.

Jij…
Jij, die mijn ene enkel 1 seconde los liet om god weet wat te gaan doen bij dat busje, dat busje dat al open stond voor mij, dat meisje op de grond. Dat meisje dat zich los trapte, naar achteren schoof en begon te gillen. Te gillen richting jou… Zodat jij, die man zonder bekend gezicht, mijn gezicht, mijn doodsbange gezicht niet meer zou vergeten. Hopende dat jij, net als ik niet meer zou kunnen slapen.

Toen…
Toen ik zo hard gilde en schreeuwde dat er van drie kanten mensen aan kwamen om mij te helpen. Die na dat ze dachten gillende jongeren te horen die de tijd van hun leven hadden toch maar gingen kijken. Toen, toen moest ik lachen, lachen van opluchting, onbesef en angst.

Jij…
Jij bedacht je geen moment, stapte in jou busje, jou netjes geparkeerde busje en reed weg, weg van wat jij daar had aangericht.

Ik…
Ik hoop dat jij dit leest want jij, jij had geluk met mij, mijn kracht om alles uit mij te halen dat in mij zat zodat jij niet kon doen wat jij op dat moment wilde doen. Jij bent er goed vanaf gekomen want jij had minder kracht dan mij.

Ik…
Ik neem dit podium omdat ik nog kan navertellen wat mij die avond is overkomen. Ik, ik heb geluk gehad, dat ik mensen zo ver kreeg mij te horen. Ik heb geluk gehad omdat jij zo dom was, zo dom was te denken meer kracht te hebben dan mij.

Jij kent mij niet en jij zal mij nooit leren kennen.