Deel jouw verhaal

Deel je ervaring met je omgeving, online en eventueel met de politie/handhavers of je eigen gemeente. Hoe meer we straatintimidatie onder de aandacht brengen, hoe meer mensen voelen dat ze er niet alleen voor staan, dat ze dergelijk gedrag niet hoeven te accepteren en dat ze gesteund worden door anderen. Dit geldt voor slachtoffers van straatintimidatie, maar ook omstanders.

Teken voor een boete

Er ligt eindelijk een concreet wetsvoorstel waarmee straatintimidatie in heel Nederland strafbaar wordt gesteld. Teken onze petitie en spreek je uit. Zo geven wij een stem aan iedereen die óók vindt dat het al heel lang hoog tijd is dat onze wetgever een duidelijk signaal geeft – straatintimidatie is altijd en overal onacceptabel.

teken voor een boete

Deel onze do’s & don’ts

“Mag je als man dan niets meer tegen een vrouw zeggen?” Natuurlijk wel. Deel onze flyer die helder uitlegt wat wel en niet acceptabel gedrag is. Voor de mensen die het nog niet helemaal begrijpen.

Stem op de juiste politici

Wij zijn als stichting politiek neutraal en houden ons enkel bezig met het onderwerp straatintimidatie. Verdiep je in de partijprogramma’s om te zien wie zich op dit moment expliciet met straatintimidatie bezighoudt.

Schrijf een werkstuk

Ben je scholier of student en zoek je informatie over Stop Straatintimidatie voor een spreekbeurt, werkstuk, onderzoek of scriptie? Super goed dat je interesse hebt in de strijd tegen straatintimidatie! Wij denken dat het ontzettend belangrijk is om je medescholieren en studenten te betrekken bij dit onderwerp. Download ons document voor meer informatie over onze stichting en het werk dat we doen.

Spreek je gemeente aan

Voel jij je onveilig in jouw dorp of stad? Stuur dan onze voorbeeldbrief naar jouw burgemeester en vraag hem/haar in actie te komen tegen straatintimidatie. Vul je email in en download onze brief!

Actiebrief gemeente

Download de StopApp

De StopApp biedt de mogelijkheid om seksuele straatintimidatie in Rotterdam op een eenvoudige, veilige en anonieme manier te melden.

Met de app wordt de omvang en concentratie van straatintimidatie in kaart gebracht. Deze informatie is belangrijk in gesprekken die de gemeente Rotterdam heeft met handhavers, media en politici. Niemand kan dan nog ontkennen dat het allemaal wel meevalt.

Spreek je uit als omstander

Een tip voor iedereen die straatintimidatie ziet gebeuren: vraag aan het slachtoffer of ze oké is. “Gaat het?” Dit is de Nederlandse versie van wat men in Amerika aanmoedigt om te zeggen tegen slachtoffers van straatintimidatie (“You ok?”).

Vragen of het gaat aan het slachtoffer, geeft haar het gevoel dat ze niet alleen is en doet dus af aan de intimidatie die ze zojuist heeft meegemaakt. Het geeft ook een signaal aan de dader dat zijn gedrag niet normaal is, zonder hem aandacht of een reden tot escalatie te geven.

Spreek je uit als slachtoffer

Afhankelijk van de situatie en van je persoonlijkheid, kun je soms wat zeggen van straatintimidatie. Je hoeft je afkeuring zeker niet altijd in te houden.

Wanneer iemand intimiderende opmerkingen maakt terwijl hij in functie is, kun je zijn baas aanspreken. Zo heeft een ondertekenaar PostNL eens gemaild over een postbode die haar intimideerde. PostNL pakte dit goed op en gaf de man een reprimande.

Steun ons met een donatie

Stichting Stop Straatintimidatie is een vrijwilligersorganisatie. Wij doen alles naast onze vaste banen en zijn afhankelijk van donaties. Door giften kunnen wij effectief campagne voeren en lobbyen.

Je kunt ook direct een donatie overmaken naar ons rekeningnummer:
NL18 SNSB 0706 1990 22 op naam van Stop Straatintimidatie.

BedragBlijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

MEER INFORMATIE